Heeft u houtrot in uw kozijnen of deuren? Dan is het kostbaarder om uw kozijn of deur te vervangen dan het te repareren. Echter moet een houtrot reparatie wel vakkundig worden uitgevoerd. Gebeurd dit niet goed dan bent u verder van huis.

Houtrot in een kozijn herken je aan zachte kozijnen maar door verf is het vaak pas later te zien. Ook klemmende ramen en scheurtjes in de lak kunnen de eerste zichtbare verschijnselen van houtrot zijn. Kaal hout toont eerder bruinere plekken die zacht en slecht worden doordat bijvoorbeeld water lang kan blijven staan op een kozijn of zich ophoudt achter een losse kit rand of verkeerde detaillering door het ontbreken van een lek rand. Met goed onderhoud van de kozijnen is dat te voorkomen. Gelukkig is een rot kozijn redelijk goed te herstellen en niet gevaarlijk. Een rotte balk onder de vloer of dak kan vervelender zijn.

Houtrotvuller

Een houtrot vuller is een materiaal dat je zelf voor kleine stukjes kunt toepassen maar voor een echt goede reparatie doet een vakman vaak beter werk, niet in de laatste plaats omdat hij betere houtrot vuller heeft. Overigens kun je dit ook gebruiken voor reparatie na andere beschadigingen zoals door houtworm. Houtrot of andere aantasting in een houten balk repareren is in veel gevallen mogelijk.

Houtrot reparatie en herstellen kan door hout weg te frezen, te vullen met houtrot vuller en te behandelen. Wij kunnen uw hout weer volledig herstellen. Vraagt u een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier.